Arithmetic: Practice Questions Maharashtra PSC Exam

Glide to success with Doorsteptutor material for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. What is-37 ± 47 equals:
    1. 64
    2. -84
    3. 65
    4. -75
    5. -66

    Answer: b

  2. What is 41 % equals:
    1. 4.1
    2. . 41
    3. . 041
    4. . 0041
    5. . 00415

    Answer: b

  3. Add 0.98 + 45.102 + 32.3333 + 31 + 0.00009
    1. 368.573
    2. 210.536299
    3. 109.41539
    4. 99.9975
    5. 80.8769543

    Answer: c

  4. Find 0.12 ÷ 1
    1. 12
    2. 1.2
    3. . 12
    4. . 012
    5. . 0012

    Answer: c

  5. Find (9 ÷ 3) x (8 ÷ 4) =
    1. 1
    2. 6
    3. 72
    4. 576
    5. 752

    Answer: b

  6. What is 6 × 0 × 5
    1. 30
    2. 11
    3. 25
    4. 0
    5. 27

    Answer: d

  7. What is 7.95 ÷ 1.5
    1. 2.4
    2. 5.3
    3. 6.2
    4. 7.3
    5. 7.5

    Answer: b

  8. What is-32 + 7 equals:
    1. -25
    2. 25
    3. -26
    4. 26
    5. 27

    Answer: a

  9. What is-42 + 22 equals
    1. -22
    2. -20
    3. 20
    4. 22

    Answer: b

Developed by: