Punjab PSC Exam: Medical Science MCQs (Practice_Test 15 of 135)

Get top class preparation for IAS right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. Which of the following is not a muscle identified in the rotator cuff?
    1. Teres Major
    2. Teres Minor
    3. Infraspinatus
    4. Supraspinatus

    Answer: a

  2. Which of the following is not a component of the unhappy triad?
    1. MCL
    2. PCL
    3. ACL
    4. Medial Meniscus

    Answer: b

  3. Which of the following is not included in the femoral triangle?
    1. Femoral Artery
    2. Femoral Nerve
    3. Femoral Vein
    4. Femoral Ligament

    Answer: d

  4. Which of the following is not a component of the carotid sheath?
    1. Cranial nerve X
    2. Common carotid artery
    3. Internal jugular vein
    4. Cranial nerve IX

    Answer: d

  5. Which of the following spinal dermatome level corresponds with the landmark of the inguinal ligament?
    1. T10
    2. L1
    3. L3
    4. L5

    Answer: b

  6. Which of the following nerves innervates the deltoid?
    1. Radial
    2. Cranial nerve XI
    3. Subscapular
    4. Axillary

    Answer: d

  7. Wrist extensors are primarily controlled by what nerve?
    1. Radial
    2. Ulnar
    3. Median
    4. Tibial

    Answer: a

  8. Adductor pollicis in the hand is controlled by which nerve?
    1. Radial
    2. Ulnar
    3. Median
    4. Tibial

    Answer: b

  9. Which of the following arteries is the most frequent site of coronary artery stenosis?
    1. LCA
    2. RCA
    3. LAD
    4. PD

    Answer: c

  10. Which of the following nerves is not directly linked to the L2 − L3 spinal level?
    1. Tibial
    2. Obturator
    3. Femoral

    Answer: a

Developed by: