Punjab PSC Exam: Medical Science MCQs (Practice_Test 27 of 135)

Get unlimited access to the best preparation resource for IAS : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. Which of the following is not associated with Wilson՚s disease?
    1. Asterixis
    2. Basal ganglia
    3. Cirrhois
    4. Pancreatitis

    Answer: d

  2. Which of the following is not associated with Reye՚s syndrome?
    1. Coma
    2. Hyperglycemia
    3. Influenza B
    4. Fatty liver tissue

    Answer: b

  3. Emphysema is not linked to which of the following terms?
    1. Blue Bloater
    2. Dyspnea
    3. Liver cirrhosis
    4. Tachycardia

    Answer: a

  4. Guillian-Barre is not linked to which of the following statements?
    1. Infections often present.
    2. Greater initial upper extremity deficits
    3. Increased CSF protein levels
    4. Hypertension

    Answer: b

  5. Pancoast՚s tumor is not linked to which of the following statements?
    1. Horner՚s syndrome
    2. Anhidrosis
    3. Cervical plexus involvement
    4. Arthritis

    Answer: d

  6. Wermer՚s syndrome is considered a?
    1. MEN type I
    2. MEN type II
    3. MEN type III
    4. MEN type IV

    Answer: a

  7. Which of the following is not a cause of acute pancreatitis?
    1. Hyperlipidemia
    2. Ethanol
    3. Steroids
    4. Hypotension

    Answer: d

  8. Which of the following is not directly related with Alzheimer՚s disease?
    1. Senile plaques
    2. Diabetes mellitus
    3. Tangles
    4. Dementia

    Answer: b

  9. Which of the following is not directly related with Horner՚s syndrome?
    1. Miosis
    2. Malaise
    3. Ptosis
    4. Anhidrosis

    Answer: b

  10. Which of the following is not directly related with Goodpasture՚s syndrome?
    1. Hematuria
    2. Anemia
    3. Adrenal atrophy
    4. Hemoptysis

    Answer: c

Developed by: