Punjab PSC Exam: Medical Science MCQs (Practice_Test 3 of 135)

Get unlimited access to the best preparation resource for IAS : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. Which of the following is not one of the key steps in the grief process?
    1. Denial
    2. Anger
    3. Bargaining
    4. Rejection

    Answer: d

  2. Which of the following matches the definition: Covering up a weakness by stressing a desirable or stronger trait?
    1. Compensation
    2. Projection
    3. Rationalization
    4. Dysphoria

    Answer: a

  3. Which of the following waveforms is most commonly found with light sleepers?
    1. Theta
    2. Alpha
    3. Beta
    4. Zeta

    Answer: a

  4. Which of the following months matches with an infant first having the ability to sit-up independently?
    1. 4 months
    2. 6 months
    3. 8 months
    4. 10 months

    Answer: b

  5. Object permanence for toddlers develops in this age range?
    1. 5 − 10 months
    2. 10 − 14 months
    3. 12 − 24 months
    4. 15 − 24 months

    Answer: a

  6. Which of the following matches the definition: Attributing of our own unwanted trait onto another person?
    1. Compensation
    2. Projection
    3. Rationalization
    4. Dysphoria

    Answer: b

  7. Which of the following matches the definition: The justification of behaviors using reason other than the real reason?
    1. Compensation
    2. Projection
    3. Rationalization
    4. Dysphoria

    Answer: c

  8. Which of the following matches the definition: Response to severe emotion stress resulting in involuntary disturbance of physical functions?
    1. Conversion disorder
    2. Depressive reaction
    3. Bipolar disorder
    4. Alzheimer՚s disease

    Answer: a

  9. Which of the following waveforms is most commonly found when you are awake?
    1. Theta
    2. Alpha
    3. Beta
    4. Zeta

    Answer: c

  10. The REM sleep cycle occur approximately every ________ minutes?
    1. 45
    2. 60
    3. 75
    4. 90

    Answer: d

Developed by: