Punjab PSC Exam: Medical Science MCQs (Practice_Test 35 of 135)

Doorsteptutor material for IAS is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. Which of the following is the location where fertilization occurs?
    1. Ovaries
    2. Vagina
    3. Uterus
    4. Fallopian Tubes

    Answer: d

  2. Which of the following terms correspond with the phrase: a woman that is pregnant?
    1. Gravida
    2. Parity
    3. Spermatogonia
    4. Zona pellucida

    Answer: a

  3. Which of the following sign՚s may indicate pregnancy?
    1. Chadwick՚s sign
    2. Turner՚s sign
    3. Virchow՚s sign
    4. Kock՚s sign

    Answer: a

  4. Which of the following is not an associated change during the antepartum period?
    1. Increased urination frequency
    2. Increased respiratory requirements
    3. Decreased basal metabolic rate
    4. Goodell՚s sign

    Answer: c

  5. Which of the following matches the definition: Abnormal placenta development covering the cervix?
    1. Placenta Previa
    2. Abruptio Placentae
    3. Multigravida
    4. Proliferative phase

    Answer: a

  6. Which of the following is not scored with the APGAR?
    1. 0
    2. Heart Rate
    3. Color
    4. Tone

    Answer: a

  7. Which of these is not considered a TORCH infection?
    1. Rubella
    2. Herpes
    3. Cytomegalovirus
    4. Croup

    Answer: d

  8. Which of the following develops into the ejaculatory duct and ductus deferens?
    1. Paramesonephric duct
    2. Mesonephric duct
    3. Sympathetic duct
    4. Parasympathetic duct

    Answer: b

  9. Which of the following is the result of poor fusion between the paramesonephric ducts in females?
    1. Placenta Previa
    2. Bicornuate uterus
    3. Multigravida
    4. Proliferative phase

    Answer: b

  10. Where does spermatogenesis occur?
    1. Seminiferous tubules
    2. Corpus spongiosoma
    3. Prostate gland
    4. Scrotum

    Answer: a

Developed by: