Punjab PSC Exam: Medical Science MCQs (Practice_Test 4 of 135)

Get unlimited access to the best preparation resource for IAS : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. Which of the following reflexes is not found at birth?
    1. Babinski
    2. Palmar
    3. Moro
    4. Flexion

    Answer: d

  2. Parallel play for toddlers develops in this age range?
    1. 5 − 10 months
    2. 10 − 14 months
    3. 12 − 24 months
    4. 24 − 48 months

    Answer: d

  3. Which of the following is not a sign of anxiety?
    1. Dyspnea
    2. Hyperventilation
    3. Moist mouth
    4. GI symptoms

    Answer: c

  4. Which of the following best describes a person that is completely awake falling asleep spontaneously?
    1. Cataplexy
    2. Narcolepsy
    3. Transitional sleep
    4. REM absence

    Answer: a

  5. Which of the following best describes a person that is unable to tell you were there hand or foot is?
    1. Autotopagnosia
    2. Cataplexy
    3. Ergophobia
    4. Anosognosia

    Answer: a

  6. Which of the following is not a characteristic of a panic disorder?
    1. Nausea
    2. Excessive perspiration
    3. Urination
    4. Chest pain

    Answer: c

  7. Which of the following categories would a 70 year old adult be placed in?
    1. Intimacy vs. Isolation
    2. Generativitiy vs. Stagnation
    3. Integrity vs. Despair
    4. Longevity vs. Guilt

    Answer: c

  8. Which of the following categories would a 60 year old adult be placed in?
    1. Intimacy vs. Isolation
    2. Generativitiy vs. Stagnation
    3. Integrity vs. Despair
    4. Longevity vs. Guilt

    Answer: b

  9. Which of the following categories would a 20 year old adult be placed in?
    1. Intimacy vs. Isolation
    2. Generativitiy vs. Stagnation
    3. Integrity vs. Despair
    4. Longevity vs. Guilt

    Answer: a

  10. Which of the following describes a person using words that have no known meaning?
    1. Neologisms
    2. Neolithic
    3. Verbalism
    4. Delusional blocking

    Answer: a

Developed by: