UPPSC Prelims General Studies 2011 Paper (Part 2 of 15)

  1. Which organisation promotes the foreign trade?

    1. ECGC

    2. MMTC

    3. STC

    4. All of the above

    Answer: n/a

  2. The main source of fund for the National Highway Authority of India is

    1. Cess

    2. Foreign assistance

    3. Market borrowings

    4. Budgetary support of Union Government

    Answer: n/a

  3. Golden rice has the highest quantity of

    1. Vitamin A

    2. Vitamin B

    3. Vitamin C

    4. Vitamin K

    Answer: a

  4. Which one of the following is useful in the treatment of scurvy disease?

    1. Mango

    2. Papaya

    3. Aonla

    4. Ber

    Answer: c

  5. MODVAT is related to

    1. Excise duty

    2. Value Added Tax (VAT)

    3. Wealth Tax

    4. Income Tax

    Answer: b

  6. More than one-third of the crude steel production of the world comes from

    1. China

    2. Japan

    3. Russia

    4. USA.

    Answer: a

  7. The Sun City is located in

    1. Italy

    2. Japan

    3. Mexico

    4. South Africa

    Answer: d

  8. The correct descending order of the leading producers of milk is

    1. China, India, Russia, USA.

    2. India, USA. China, Russia

    3. USA. India, China, Russia

    4. India, China, USA. Russia

    Answer: b

  9. Match List-I and List-II and select the correct answer from the code given below the lists:

    List-I (Iron-Steel Centre) List-II (Country)
    1. Hamilton

    2. Birmingham

    3. Essen

    4. Anshan

    1. China

    2. Canada

    3. UK

    4. Germany

    • A
    • B
    • C
    • D
      • 4
      • 3
      • 1
      • 2
      • 2
      • 1
      • 4
      • 3
      • 2
      • 3
      • 4
      • 1
      • 3
      • 4
      • 2
      • 1

    Answer: c

  10. Import procedure begins with

    1. Indent

    2. Mate's receipt

    3. Marine insurance

    4. Shipping bill

    Answer: n/a