UPPSC Prelims General Studies 2011 Paper (Part 7 of 15)

  1. The “Leures World Sportsman Year” award for 2010 was given to

    1. Lionel Massi

    2. Rafael Nadal

    3. Ronaldo

    4. Sachin Tendulkar

    Answer: b

  2. ‘Smash’ is assosiated with which of the following sports?

    1. Boxing

    2. Wrestling

    3. Football

    4. Volleyball

    Answer: d

  3. Bula Chaudhary is well-known in which of the following sports?

    1. Swimming

    2. Hockey

    3. Football

    4. Archery

    Answer: a

  4. Tejaswani Sawant is the first Indian woman to be crowned world championship in

    1. Athelatics

    2. Boxing

    3. Shooting

    4. Wrestling

    Answer: c

  5. The correct descending order of the four winners of the highest number of gold medals in the 34th National Games 2011 is

    1. Services, Manipur, Haryana, Maharashtra

    2. Services, Haryana, Manipur, Maharashtra

    3. Services, Manipur, Maharashtra, Haryana

    4. Services, Haryana, Maharashtra, Manipur

    Answer: a

  6. In the 34th National Games, 2011 which State. Won the team title in Badminton in Men's Section?

    1. Andhra Pradesh

    2. Kerala

    3. Maharashtra

    4. Tamil Nadu

    Answer: a

  7. ‘Stanley Cup’ is associated with

    1. Badminton

    2. Basketball

    3. Golf

    4. Ice Hockey

    Answer: d

  8. If COMPUTER IS Coded as RFUYQNPC, the code for MEDICINE will be

    1. MFEDJJOE

    2. MFEJDJOE

    3. EOJDEJFM

    4. EOJDJEFM

    Answer: d

  9. Introducing a girl Mohan said. “Her mother is the only daughter of my mother-in-law.” How is Mohan related to that girl?

    1. Brother

    2. father

    3. Husband

    4. Uncle

    Answer: b

  10. The following series has a wrong number: 1 12 65 264 795 1590 1593 The wrong number is

    1. 65

    2. 264

    3. 795

    4. 1590

    Answer: d