Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 4 of 21)

  1. Service after sale is not the function of:

    1. Marketing staff

    2. Seller

    3. Director of the company

    4. Employees of the company

    5. All of the above are wrong

    Answer: a

  2. If done through ____ the rural marketing would be more effective.

    1. fairs

    2. village fairs

    3. door to door campaign

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: b

  3. Market Survey means:

    1. Market Research

    2. Market Planning

    3. Marketing Strategies

    4. Market Monitering

    5. All of these

    Answer: a

  4. ____ can be done through digital Banking?

    1. Mobile phone

    2. Internet

    3. Telephone

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: a

  5. A good seller should have the following quality/qualities?

    1. Devotion to the work

    2. Submissive

    3. Sympathy

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: d

  6. The rural marketing is not required because:

    1. rural people do not understand marketing

    2. its not practical from the cost point of view

    3. it is sheer wastage of time

    4. All are wrong

    5. All are correct

    Answer: d

  7. Planned-cost service means:

    1. Costly products

    2. Extra profit on the same cost

    3. Extra work by seller

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: b

  8. Internet marketing means:

    1. Self-marketing

    2. Core Groups monitering

    3. Employees marketing

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: e

  9. The aim of successful marketing is:

    1. to increase the sale

    2. to increase the profit

    3. to increase the output of sellers

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: d

  10. The networking becomes ____ through networking.

    1. very difficult

    2. dull

    3. easy

    4. has no role in marketing

    5. None of these

    Answer: c