Competitive Exams: Computers MCQs (Practice_Test 7 of 21)

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. What menu is selected to cut, copy, and paste?
    1. File
    2. Tools
    3. Special
    4. Edit
    5. None of these

    Answer: d

  2. The most important or powerful computer in a typical network —
    1. desktop
    2. network client
    3. network server
    4. network station
    5. None of these

    Answer: c

  3. The primary purpose of software is to turn data into —
    1. web sites
    2. information
    3. programs
    4. objects
    5. None of these

    Answer: c

  4. The ability to find an individual item in a file immediately ________ is used.
    1. file allocation table
    2. directory
    3. sequential access
    4. direct access
    5. None of these

    Answer: c

  5. To make a notebook act as a desktop model, the notebook can be connected to a ________ which is connected to a monitor and other devices.
    1. bay
    2. docking station
    3. port
    4. network
    5. None of these

    Answer: d

  6. You can use the tab key to
    1. Move a cursor across the screen
    2. Indent a paragraph
    3. Move the cursor down the screen
    4. Only a and b
    5. None of these

    Answer: c

  7. A collection of related files is called
    1. character
    2. field
    3. database
    4. record
    5. None of these

    Answer: c

  8. Storage that retains its data after the power is turned off is referred to
    1. volatile storage
    2. non-volatile storage
    3. sequential storage
    4. direct storage
    5. None of these

    Answer: b

  9. Which of the following is an example of connectivity?
    1. Internet
    2. Floppy disk
    3. Power cord
    4. Data
    5. None of these

    Answer: a

  10. ________ is the process of finding errors in software code.
    1. Compiling
    2. Testing
    3. Running
    4. Debugging
    5. None of these

    Answer: b

Developed by: