Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 11

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

153. A DVD is an example of a (n)

a. hard disk

b. optical disc

c. output device

d. solid-state storage device

Answer : B

154. . The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is

called

a. Downloading

b. uploading

c. FTP

d. JPEG

Answer : A

155. . .......... is the process of dividing the disk into tracks and sectors.

a. Tracking

b. Formatting

c. Crashing

d. Allotting

Answer : B

156. . Help Menu is available at which button?

a. End

b. Start

c. Turnoff

d. Restart

Answer : B

157. The technology that stores only the essential instructions on a microprocessor chip and thus enhances its speed is referred to as

a. CISC

b. RISC

c. CD-ROM

d. Wi-Fi

Answer : B

158. Which is not a basic function of a computer?

a. Store data

b. Accept input

c. Process data

d. Copy text

Answer : D

159. ASCII is a coding system that provides

a. 256 different characters

b. 512 different characters

c. 1024 different characters

d. 128 different characters

Answer : C

160. Which part of the computer is directly involved in executing the instructions of the computer program?

a. The scanner

b. The main storage

c. The secondary storage

d. The processor

Answer : D

161. When a computer is switched on, the booting process performs

a. Integrity Test

b. Power-On Self-Test

c. Correct Functioning Test

d. Reliability Test

Answer : B

162. A computer system that is old and perhaps not satisfactory is referred to as a(n)

a. Ancient system

b. Historical system

c. Age old system

d. Legacy system

Answer : D

Developed by: