Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 6

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

82. A state. is a bi-stable electronic circuit that has

a. Multivibrator

b. Flip-flop

c. Logic gates

d. laten

Answer : B

83. Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail is known as

a. Spam

b. Trash

c. Calibri

d. Courier

Answer : A

84. DOS stands for

a. Disk Operating System

b. Disk operating session

c. Digital Operating System

d. Digital Open system

Answer : A

85. Who is the chief of Microsoft

a. Babbage

b. Bill Gates

c. Bill Clinton

d. none of these

Answer : B

86. Which of the following are input devices?

a. Keyboard

b. Mouse

c. Card reader

d. Any of these

Answer : D

87. Examples of output devices are

a. Screen

b. Printer

c. Speaker

d. All of these

Answer : D

88. Which of the following is also known as brain of computer

a. Control unit

b. Central Processing unit

c. Arithmetic and language unit

d. Monitor

Answer : B

89. IBM stands for

a. Internal Business Management

b. International Business Management

c. International Business Machines

d. Internal Business Machines

Answer : C

90. ............ translates and executes program at run time line by line

a. Compiler

b. Interpreter

c. Linker

d. Loader

Answer : B

91. is an OOP principle

a. Structured programming

b. Procedural programming

c. Inheritance

d. Linking

Answer : C

92. COBOL is widely used in application s

a. Commercial

b. Scientific

c. Space

d. Mathematical

Answer : A

93. RAM stands for

a. Random origin money

b. Random only memory

c. Read only memory

d. Random access memory

Answer : D

94. 1 Byte =?

a. 8 bits

b. 4 bits

c. 2 bits

d. 9 bits

Answer : A

95. SMPS stands for

a. Switched mode Power Supply

b. Start mode power supply

c. Store mode power supply

d. Single mode power supply

Answer : A

96. The device used to carry digital data on analogue lines is called as

a. Modem

b. Multiplexer

c. Modulator

d. Demodulator

Answer : A

Developed by: