Competitive Exams: Curent Affairs Questions (Practice-Test 12 of 17)

  1. Which among the following is not the official language of the UNO?

    1. Spanish

    2. Arabic

    3. Chinese

    4. Japanese

    Answer: d

  2. Who suggested the name United Nations?

    1. John. F. Kennedy

    2. Franklin D. Roosevelt

    3. Jimmy Carter

    4. Napolean Bonaparte

    Answer: b

  3. Which among the following is the UN Foundation Day?

    1. 30th oct. 1945

    2. 24th oct. 1945

    3. 6th aug. 1942

    4. 9th aug. 1942

    Answer: b

  4. The term of office of a judge of the International Court of Justice is ______ years.

    1. 3

    2. 5

    3. 7

    4. 9

    Answer: d

  5. The only Indian Woman who became President of the World Health Organisation so far was

    1. RK Amrit Kaur

    2. Vijaylakshmi Pandit

    3. Sucheta Kriplani

    4. Sarojini Naidu

    Answer: a

  6. Who was the first secretary general of the United Nations?

    1. Kurt Waldheim of Austria

    2. Dag Hammarskjoeld of Sweden

    3. U Thant of Burma

    4. Trygve Lie of Norway.

    Answer: d

  7. The hundred sons of Dhritarashtra had one sister. What was her name?

    1. Duhsala

    2. Trishala

    3. Kunti

    4. Madri

    Answer: a

  8. In Indian Mythology, who was the wife of Kubera?

    1. Rambha

    2. Menaka

    3. Urvasi

    4. Lakshmi

    Answer: a

  9. Which country was expelled from UN in 1992?

    1. Czechoslovakia

    2. Yugoslovia

    3. Iraq

    4. Switzerland

    Answer: b

  10. Who compiled the Adi Granth?

    1. Guru Nanak

    2. Guru Har Rai

    3. Guru Arjun Dev

    4. Guru Teg Bahadur

    Answer: c