Competitive Exams: Current Affairs Questions (Practice_Test 12 of 17)

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Which among the following is not the official language of the UNO?
    1. Spanish
    2. Arabic
    3. Chinese
    4. Japanese

    Answer: d

  2. Who suggested the name United Nations?
    1. John. F. Kennedy
    2. Franklin D. Roosevelt
    3. Jimmy Carter
    4. Napolean Bonaparte

    Answer: b

  3. Which among the following is the UN Foundation Day?
    1. 30th oct. 1945
    2. 24th oct. 1945
    3. 6th aug. 1942
    4. 9th aug. 1942

    Answer: b

  4. The term of office of a judge of the International Court of Justice is ________ years.
    1. 3
    2. 5
    3. 7
    4. 9

    Answer: d

  5. The only Indian Woman who became President of the World Health Organisation so far was
    1. RK Amrit Kaur
    2. Vijaylakshmi Pandit
    3. Sucheta Kriplani
    4. Sarojini Naidu

    Answer: a

  6. Who was the first secretary general of the United Nations?
    1. Kurt Waldheim of Austria
    2. Dag Hammarskjoeld of Sweden
    3. U Thant of Burma
    4. Trygve Lie of Norway.

    Answer: d

  7. The hundred sons of Dhritarashtra had one sister. What was her name?
    1. Duhsala
    2. Trishala
    3. Kunti
    4. Madri

    Answer: a

  8. In Indian Mythology, who was the wife of Kubera?
    1. Rambha
    2. Menaka
    3. Urvasi
    4. Lakshmi

    Answer: a

  9. Which country was expelled from UN in 1992?
    1. Czechoslovakia
    2. Yugoslovia
    3. Iraq
    4. Switzerland

    Answer: b

  10. Who compiled the Adi Granth?
    1. Guru Nanak
    2. Guru Har Rai
    3. Guru Arjun Dev
    4. Guru Teg Bahadur

    Answer: c

Developed by: