Competitive Exams: Advanced Grammar (Practice_Test 1 of 2)

Glide to success with Doorsteptutor material for CTET : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. The con artist hoodwinked the old lady when he sold her fradulent insurance.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: c

  2. The movie star was accused of a misdemeanor, when she stole 15 dollars worth of merchandise from the store.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: b

  3. The congregation sang a comtemporary hymn.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: c

  4. The wound were necrotic when examined.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: d

  5. The defendint exhibited a peevish appearance.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: c

  6. The band director was scheduled to play the piccolo on tuesday.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: a

  7. The renter was remiss; about the rent.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: b

  8. The old man was know for sapient knowledge.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: d

  9. The inventor create several specious ideas to solve the problem.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: d

  10. The teacher identified the troublemakers, in her classroom.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: b

Developed by: