Grammar Verbs: Practice Questions Competitive Exams

Get top class preparation for competitive exams right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Thomas Edison tried many filaments for his incandescent lamp.
    1. Many
    2. For his
    3. Filaments
    4. Tried

    Answer: d

  2. The interior temperatures of even the coolest stars are measured in millions of degrees.
    1. Coolest
    2. Of even
    3. Are measured
    4. In millions

    Answer: c

  3. The child՚s balloon was slowly rising into the sky.
    1. Rising
    2. Slowly
    3. Into
    4. Balloon

    Answer: a

  4. Jill sets the plates on the table.
    1. The
    2. Plates
    3. Table
    4. Sets

    Answer: d

  5. The shoes were still lying where Ethan had left them.
    1. Still
    2. Were
    3. Them
    4. Shoes

    Answer: b

  6. Several changes in classroom procedures were effected by the new principal.
    1. Changes
    2. In
    3. By
    4. Effected

    Answer: d

  7. The soaked papers were laid in the sunlight.
    1. Soaked
    2. Papers
    3. Laid
    4. In the

    Answer: c

  8. The letter from the teacher implied that the child was not turning in his work.
    1. From
    2. Not
    3. His
    4. Turning

    Answer: d

  9. Luke didn՚t mean to hurt you during the baseball game.
    1. Baseball
    2. During
    3. Joe
    4. Mean

    Answer: d

  10. Amber used to recite the alphabet in Chinese.
    1. The
    2. Alphabet
    3. He
    4. Recite

    Answer: d

Developed by: