Verbal Section Most Important Questions and Answers Part 17

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

55. QUOTA:

(a) Anonymous remark

(b) decisive action

(c) debatable issue

(d) unlimited number

(e) irrelevant topic

Ans: (d)

56. CONTENTIOUS:

(a) satisfied

(b) pacific

(c) hungry

(d) bellicose

(e) dissatisfied

Ans: (d)

57. OBLOQUY:

(a) fame

(b) name

(c) inquiry

(d) shame

(e) collogue

Ans: (d)

58. PENCHANT:

(a) distaste

(b) scabbard

(c) agreement

(d) earring

(e) beginning

Ans: (c)

59. BALEFUL:

(a) empty

(b) tasty

(c) gaudy

(d) full

(e) congenial

Ans: (d)

60. CURT:

(a) contractual

(b) precise

(c) honest

(d) voluble

(e) peremptory

Ans: (d)

61. INVIDIOUS:

(a) candid

(b) stubborn

(c) defensive

(d) hostile

(e) inoffensive

Ans: (e)

62. MACERATE:

(a) cover by painting

(b) assess by observing

(c) harden by drying

(d) influence by lying

(e) cure by medicating

Ans: (b)

63. SKEPTICISM:

(a) reason

(b) conviction

(c) plausibility

(d) auditee

(e) argument

Ans: (d)

64. IGNOMINIOUS:

(a) scholarly

(b) incognito

(c) laudatory

(d) disgraceful

(e) erudite

Ans: (b)

65. CODA:

(a) creflain

(b) crescendo

(c) prelude

(d) improvisation

(e) solo

Ans: (a)

66. PALTRY:

(a) farm

(b) scanty

(c) excessive

(d) friendly

(e) benevolent

Ans: (a)

67. PUISSANCE:

(a) strength

(b) knowledge

(c) liberality

(d) skepticism

(e) powerlessness

Ans: (e)

Developed by: