Verbal Section Most Important Questions and Answers Part 18

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

68. MANUMIT:

(a) print

(b) impress

(c) enslave

(d) fail

(e) endeavor

Ans: (d)

69. GENUFLECT:

(a) pronounce correctly

(b) falsify

(c) trick

(d) stand erect

(e) project

Ans: (e)

70. INNOCUOUS:

(a) toxic

(b) large

(c) sober

(d) impeccable

(e) spotless

Ans: (c)

71. BAROQUE:

(a) rococo

(b) simple

(c) common

(d) stupid

(e) boat like

Ans: (b)

72. MYOPIC:

(a) blind

(b) moral

(c) visionary

(d) farsighted

(e) glassy

Ans: (c)

73. NASCENT:

(a) loyal

(b) fading

(c) unnamed

(d) treacherous

(e) reoccurring

Ans: (c)

74. LOLL:

(a) describe exactly

(b) insist strongly

(c) comply readily

(d) notice incidentally

(e) move vigorously

Ans: (e)

75. TURBULENCE:

(a) immunity

(b) tranquility

(c) meditation

(d) moderation

(e) co â € ″ ordination

Ans: (e)

76. BANAL:

(a) inclined

(b) faithful

(c) elaborate

(d) forced

(e) arresting

Ans: (c)

77. GERMINAL

(a) sterilized

(b) strategic

(c) fully developed

(d) primitive

(e) excused

Ans: (d)

78. GASCONADE

(a) modesty

(b) transparency

(c) seizure

(d) cleanliness

(e) imposture

Ans: (a)

79. MIASMA

(a) scenario

(b) summing up

(c) noxious fumes

(d) fragrant aroma

(e) benevolent

Ans: (b)

80. OPPORTUNIST

(a) Man, of principle

(b) fatalist

(c) fledgling

(d) colleague

(e) foe.

Ans: (d)

Developed by: