Indo Pak History 2000 Paper 1 & 2-Solved MCQs Competitive Exams Set 1

Download PDF of This Page (Size: 111K)

Indo Pak History 2000 Paper 1

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Bahlol Lodi died in:

Answer: 1489.

2. “The Arab conquest of Sindh was temporary event without any permanent effect”. Commented by:

Answer: V.A.Smith.

3. Francois Bernier was an/a:

Answer: French Physician.

4. Sikandar Lodi sent expedition to Malva in:

Answer: 1513.

5. Babur adopted the title of Padshah in:

a. 1504

b. 1506

c. 1507

d. None of these.

Answer: (c)

6. Hamayun ascended the throne in 1530 at the age of:

a. 20

b. 21

c. 22

d. None of these.

Answer: (c)

7. Behzad was a famous Persian:

Answer: Painter.

8. Ranthambhor was surrendered in 1528 by:

Answer: None of these.

Indo Pak History 2000 Paper 2

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Punjab was given the status of a province on……..

Answer: 1st April 1970.

2. The Kaunpur Mosque incident took place…..

Answer: 3 August 1913.

3. Police firing on Khaksars in Lahore took place on…….

Answer: 19 March 1940.

4. Gndhi-Irwan Pact was signed on…….

Answer: 5 March 1931.

5. ………..Pact was signed on 18th April 1950.

Answer: Liaquat-Nehru.

6. Indus Basin Treaty was signed on……..

Answer: 19 September 1960.

7. …………was the Prime Minister of India at the time of Tashkent Declaration.

Answer: Lal Bahadur Shahstri.

Glide to success with Doorsteptutor material for UGC - fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: