Indo Pak History 2002 Paper 1 & 2-Solved MCQs Competitive Exams Set 1

Download PDF of This Page (Size: 109K)

Indo Pak History 2002 Paper 1

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Rana Sanga’s real name was:

Answer: Rana Sangram.

2. The battle of Kanwah was fought in the year:

Answer: 1527.

3. Din Panah Palace was raised at Delhi by:

Answer: Hamayun.

4. Babur’s reign was from 1526 A.D. to……….A.D.

Answer: 1530.

5. The 3rd Battle of Panipat was fought in:

Answer: 1761 A.D.

6. Secured many trade facilities for the English by Jehangir:

Answer: Sir Thomas Roe.

Indo Pak History 2002 Paper 2

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Viceroy………laid the foundation stone of MAO College Aligarh.

Answer: Lord Lytton.

2. Nehru Report was prepared under the chairmanship of:

a. Jawahar Lal Nehru

b. Indira Nehru

c. Lakshami Pandit Nehru

d. None of these.

Answer: d

6. NAM is the abbreviation of:

Answer: Non-Aligned Movement.

7. E.C.O. is the new name of:

Answer: R.C.D.

Get top class preperation for UGC right from your home- fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: