Indo Pak History 2003 Paper 1 & 2-Solved MCQs Competitive Exams Set 1

Download PDF of This Page (Size: 110K)

Indo Pak History 2003 Paper 1

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Hamayun died in:

Answer: 1556.

2. Sir Thomas Roe was:

Answer: Ambassador.

3. Nadir Shah invaded India in:

a. 1733

b. 1735

c. 1738

d. None of these.

Answer: d

4. Wolseley Haig was:

Answer: Historian.

6. The Sikhs were organized by:

Answer: Guru Arjun.

Indo Pak History 2003 Paper 2

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Bombay came to British possession through.

Answer: Dowry.

2. Haileybury College is known for training of the Indian:

Answer: Civil Service.

3. The High Courts in Indian were established under the Act of:

Answer: 1861.

4. Bande Mathram was composed in:

Answer: Bengal

5. Pirpur Committee report appeared in:

a. 1936

b. 1940

c. 1942

d. None of these.

Answer: d

6. Mahatma Gandhi returned to India in:

Answer: 1915.

7. The Prime Minister of England during the Round Table Conference was:

a. George Canning

b. Gladstone

c. Disraeli

d. None of these.

Answer: d

8. The Chief Minister of Punjab in 1940 was:

Answer: Sikandar Hayat.

9. NWFP got the status of the Governor’s province in:

Answer: 1937.

Glide to success with Doorsteptutor material for UGC - fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: