Indo Pak History 2006 Paper 1 & 2-Solved MCQs Competitive Exams Set 1

Glide to success with Doorsteptutor material for KVPY : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 104K)

Indo Pak History 2006 Paper 1

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. The Second Battle of Tarain was fought in:

Answer: 1192.

2. The color of the marble of “Taj Mahal” is:

Answer: White.

3. Jehangir’s reign was from 1605 A.D. to……..

a. 1625

b. 1626

c. 1627

d. None of these.

Answer: d

Indo Pak History 2006 Paper 2

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Which of the European nations came first to South Asia?

Answer: Portuguese.

3. The Battle of Plassey was fought in:

Answer: 1757.

4. The war of Independence of 1887 started form:

Answer: Meerut.

5. Who compiled the Nehru Report?

a. Mr. Gandhi

b. Jawaharlal Nehru

c. Indira Gandhi

d. None of these.

Answer: d

6. War of 1965 resulted in the signing of:

a. Delhi Pact

b. Lahore Pact

c. Moscow Pact

d. None of these.

Answer: d.

7. The Constitution of 1973 was promulgated on:

Answer: 14th August 1973.

Developed by: