Indo Pak History 2007 Paper 1 & 2-Solved MCQs Competitive Exams Set 1

Get unlimited access to the best preparation resource for UGC : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 102K)

Indo Pak History 2007 Paper 1

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Baba Farid Ganj Shakar was a saint of:

Answer: Chishtia Silsilah.

2. Raj Farangni was:

Answer: A book.

3. ……….secured many trade facilities for the English by Emperor Jehangir.

a. William Hawkins

b. William Edward

c. Sir Thomas Roe

d. None of these.

Answer: c

4. Hamayun Nama was written by:

Answer: Gulbadin baigum

5. The first Battle of Panipat was fought in:

Answer: 1526.

Answer: b

18. Battle of Plassey (1757) was fought between:

And. The ruler of Bengal and East Indian Company.

Indo Pak History 2007 Paper 2

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. The Communal Award was announced in:

a. 1930

b. 1931

c. 1933

d. None of these.

Answer: d.

2. The “Day of Deliverance” was observed on:

Answer: 22 December 1939.

3. British Cabinet Minister Mr. Cripps came to India in:

Answer: 1942.

4. The Objective Resolutions was accepted by the Constituent Assembly in:

Answer: 1949.

5. The Constitution of 1956 was promulgated on:

Answer: 23rd March 1956.

Developed by: