Indo Pak History 2008 Paper 2-Solved MCQs Competitive Exams Set 1

Doorsteptutor material for IEcoS is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(1). Indian National Congress was established in:

a). 1883

b). 1885

c). 1887

d). none of these

Answer: b

(2). Who was the Viceroy at the time of partition of Bengal:

a). Lord Caning

b). Lord Curzon

c). Lord Minto

d). none of these

Answer: b

(4). Separate electorate was provided in:

a). 1909

b). 1919

c). 1935

d). none of these

Answer: a

(5). Who was the author of ‘My India Years’:

a). Lord Curzon

b). Lord Hardinge

c). Lord Mountbatten

d). none of these

Answer: b

(6). Sanghata Movement was started by:

a). Dr. Hergopal

b). Dr Moonje

c). Dr Swami

d). none of these

Answer: b

(7). Mopla revolt was started in:

a). 1920

b). 1921

c). 1922

d). none of these

Answer: c

(8). Who started the Home Rule Movement:

a). M. A. Jinnah

b). B.G. Tilak

c). Mrs. Annie Besant

d). none of these

Answer: c

(9) The subjects were divided into central and provincial by the Act of:

a). 1909

b). 1919

c). 1935

d). none of these

Answer: b

Developed by: