International Relations Paper-1991 Solved MCQs Competitive Exams Set 10

Doorsteptutor material for UGC is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(8) Saile Brakat is:

(a) An Israeli Statesman

(b) A leader of East Timor

(c) Chief Palestinian negotiator

(d) None of these. –

Answer: (c)

(9) Pamila Parker is:

(a) A British Actress

(b) An American Senator

(c) Girlfriend of crown Prince Charles

(d) None of these:

Answer: (a)

(10) Abdul Kalam is:

(a) A Literary Figure

(b) An Indian Nuclear Scientist

(c) A Kashmiri Mujahideen- Leader

(d) None of these.

Answer: (b)

(11) Trygve Lie was:

(a) An Actor of Marshal Art

(b) Administrator of Hong Kong

(c) Secretary General of the United Nations.

(d) None of these.

Answer: (c)

(12) Fidel Castro became Cuban Prime Minister in:

(a) February, 1959

(b) February, 1960

(c) May, 1961

(d) None of these.

Answer: (b)

(13) OIC was formed in:

(a) Jedda

(b) Rabat

(c) Cairo

(d) None of these.

Answer: (b)

(14) Politics Among Nations was written by:

(a) James Rosenau

(b) Hans Morgenthan

(c) K.J Holsti

(d) None of these.

Answer: (b)

(15) Congress of Vienna took place in:

(a) 1648

(b) 1815

(c) 1899

(d) None of these.

Answer: (b)

(16) Afghan Mujahideen took power in Kabul on:

(a) April 20,1991

(b) April 28, 1992

(c) 1st March, 1993

(d) None of these.

Answer: (a)

(17) Alma Atta is the Capital of:

(a) Tajikistan

(b) Terkmenistan

(c) Kazakistan

(d) None of these.

Answer: (b)

Developed by: