International Relations Paper-1991 Solved MCQs Competitive Exams Set 11

Doorsteptutor material for IAS is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(18) Nosterdamus was:

(a) An Italian

(b) A French

(c) A German

(d) None of these.

Answer: (b)

(19) Americans are going to elect:

(a) 43rd President of USA

(b) 44th President of USA

(c) 45th President of USA

(d) None of these.

Answer: (b)

(20) Soviet Union was disintegrated on:

(a) 5th December, 1991

(b) 28th May, 1992

(c) 28th December, 1993

(d) None of these

Answer: (a)

1. Who participate in the Yalta conference?

a) China, Great Britain, U.S.A

b) Russia, France, Great Britain

c) U.S.A., Russia, Great Britain

d) None of these

Answer: b)

2. SAIT was concluded in:

a)1960

b)1972

c)1976

d)None of these

Answer:

3. Osama Bin Laden is:

a)Taliban Leader

b)American citizen

c)Saudi Arabian

d)None of these

Answer: c)

4. Brezhnev was:

a)The President of Uzbekistan

b)The Prime Minister of Great Britain

c)The President of Russia

d)None of these

Answer: c)

5. The First Hague Conference was held in:

a)1890

b)1907

c)1914

d)None of these

Answer: d)

6. Hitler became the Chancellor of Germany in:

a)1929

b)1931

c)1933

d)None of these

Answer: c)

Developed by: