International Relations Paper-1991 Solved MCQs Competitive Exams Set 12

Doorsteptutor material for CTET/Paper-2 is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor. com

7.1917 is the year of:

a) French Revolution

b) Chinese Revolution

c) Russian Revolution

d) None of these

Answer: c)

8. Proposal for Joint Defence between Pakistan and India was made by:

a) Nehru

b) Chou-En-Lie

c) Ayub Khan

d) None of these

Answer: a)

9. Armstrong was:

a) Russian

b) British

c) German

d) None of these

Answer: d)

10. Sir Zafarullah Khan was:

a) Prime Minister of Pakistan

b) Governor Sindh

c) Judge of I. C. J

d) None of these

Answer: c)

11. U2 incident took place in:

a) 1963

b) 1960

c) 1965

d) None of these

Answer: b)

12. Members of the Security Council are:

a) 20

b) 18

c) 9

d) None of these

Answer: d)

13. Bandung Conference was held in:

a) 1953

b) 1955

c) 1958

d) None of these

Answer: b)

14. The first President of U. S. A. was:

a) Johnson

b) Garfield

c) Roosevelt

d) None of these

Answer: d)

15. Lusaka Conference was held in:

a) 1973

b) 1976

c) 1970

d) None of these

Answer: c)

16. Willy Brandt was:

a) Chancellor of Germany

b) President of Cuba

c) President of France

d) None of these

Answer: a)

Developed by: