International Relations Paper-1991 Solved MCQs Competitive Exams Set 13

Doorsteptutor material for ISS is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

17. Pretoria is the capital of:

a)Zimbabwe

b)Nigeria

c)South Africa

d)None of these

Answer: c)

18. Fourteen Points of Wilson announced in:

a)1910

b)1913

c)1918

d)None of these

Answer: c)

19. Uthant was the national of:

a)Nepal

b)Germany

c)Algeria

d)None of these

Answer: d)

20. Singapore became independent in:

a)1960

b)1963

c)1965

d)None of these

Answer: c)

1. Present Secretary General of the U.N belongs to:

a) Nigeria

b) Ghana

c) Chile

d) None of these

Answer: b)

2. Leader of Taliban Government in Afghanistan was:

a) Hekmatyar

b) Mullah Umar

c) Hamid Karzai

d) None of these

Answer: b)

3. Patrice Lumamba was the Prime Minister of:

a) Congo (Zaire)

b) Zimbabwe

c) Ghana

d) None of these

Answer: a)

4. Kwama Nkramah was one of the leaders of:

a) Asia

b) Europe

c) Africa

d) None of these

Answer: c)

5. Who was the first Prime Minister of Pakistan:

a) Liaquat Ali Khan

b) Nizamuddin

c) Chundrigar

d) None of these

Answer: a)

6. Pakistan‘s Highest Military award is:

a) Hila-e-Jurat

b) Hilal-e-Imtiaz

c) Nishan-e-Haider

d) None of these

Answer: c)

Developed by: