International Relations Paper-1991 Solved MCQs Competitive Exams Set 15

Doorsteptutor material for UGC is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

16. U.S. has agreed to write of Pakistan‘s debt to the tune of:

a) U.S. $ 2 billion

b) U.S. $ 1 billion

c) U.S. $ 4 billion

d) None of these

Answer: c)

17. The 1956 Constitution of Pakistan came into effect on:

a) 28th February 1956

b) 23rd March 1956

c) 14th August 1956

d) None of these

Answer: b)

18. The U-2 incident occurred in:

a) 1960

b) 1962

c) 1965

d) None of these

Answer: a)

19. Which country of the world borders most neighbours:

a) Russia

b) China

c) Canada

d) None of these

Answer: b)

20. Which of these countries Field Castro rules:

a) Brazil

b) Cuba

c) Haiti

d) None of these

Answer: b)

1. Paul Bremer:

a) A Hollywood Actor

b) A British politician

c) U.S. Administrator in Iraq

d) None of these

Answer: c)

2. Javier Solana:

a) Spanish Foreign Minister

b) President of Argentina

c) Foreign Policy spokesman of the European Community

d) None of these

Answer: a)

3. Saeed-ul-Sahaf:

a) A Saudi Minister

b) Palestinian leader

c) Information Minister of Ex-President Saddam

d) None of these

Answer: c)

4. Saeb Erekat:

a) Palestinian negotiator

b) Turkish Minister of Tourism

c) President of Cyprus

d) None of these

Answer: a)

Developed by: