International Relations Paper-1991 Solved MCQs Competitive Exams Set 16

Doorsteptutor material for UGC is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

5. Abdul Kalam:

a) Minister of Bangladesh

b) Pak. Rep in Geneva

c) Indian President

d) None of these

Answer: c)

6. Maliha Lodhi:

a) Pak. Ambassador to U.S.A.

b) Editor of the NEWS

c) Pak. High Commissioner to U.K.

d) None of these

Answer: c)

7. Gerhard Schroeder:

a) Chancellor of Germany

b) Prime Minister of Poland

c) President of Slovakia

d) None of these

Answer: a)

8. Dr. Kelly was:

a) British Nuclear Scientist

b) U.s. Secretary of Treasury

c) A minister of South Africa

d) None of these

Answer: a)

9. Winston Chirchill was:

a) An American General

b) Leader of Scottish Labour Party

c) British Prime Minister

d) None of these

Answer: c)

10. Imam Khomini came to power in Iran in:

a) Jan. 1978

b) Feb. 1979

c) Dec. 1980

d) None of these

Answer: b)

11. Mustafa Kamal Pasha gave ____Principles of Kemalism:

a) 6

b) 5

c) 8

d) None of these

Answer: a)

12. Who gave the idea of ‘Peaceful Co-existence‘?

a) Nikita Khrushchev

b) Leonid Brezknev

c) Molotov

d) None of these

Answer: a)

13. When USSR was disintegrated?

a) April, 1990

b) Dec. 1991

c) Jan, 1992

d) None of these

Answer: b)

Developed by: