International Relations Paper-1991 Solved MCQs Competitive Exams Set 17

Doorsteptutor material for UGC is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 90K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

14. Monoe Doctrine was given in:

a) 1922

b) 1923

c) 1924

d) None of these

Answer: d)

15. Kurt Waldhiem was:

a) A Swiss politician

b) Secretary General of U.N.O

c) President of Germany

d) None of these

Answer: b)

16. Chou-En-Lai was:

a) Prime minister of China

b) Governor of Hong Kong

c) Vice President of Taiwan

d) None of these

Answer: a)

17. OIC was formed in:

a) 1967

b) 1968

c) 1969

d) None of these

Answer: c)

18. NATO was formed in:

a) 1948

b) 1949

c) 1950

d) None of these

Answer: b)

19. Israel was created in:

a) 1947

b) 1948

c) 1949

d) None of these

Answer: b)

20. Water Gates Scandal resulted in the resignation of:

a) President Johnson

b) President Nixon

c) President Carter

d) None of these

Answer: b)

1) The term nationality is derived from a Latin word:

a) NATO

b) Nation

c) NATIA

d) None of these

Answer: c)

2) Eleventh SAARC Summit was held in the year:

a) 2000

b) 2001

c) 2002

d) None of these

Answer: c)

Developed by: