Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice_Test 13 of 135)

Get top class preparation for competitive exams right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Which of the following is not a specific element of duodenal ulcers?
    1. Primarily affects males
    2. Occasional malignancy
    3. Can lead to weight gain
    4. Affects people over 65

    Answer: d

  2. Which of the following is not a specific element of Hepatitis C?
    1. Vaccine available
    2. May be transmitted with sexual contact
    3. Inflammation of the liver
    4. Lifetime carrier

    Answer: a

  3. Which of the following Vitamins is not stored in the Liver?
    1. Vitamin A
    2. Vitamin B
    3. Vitamin C
    4. Vitamin D

    Answer: c

  4. Which of the following is not a contributor to a condition of ascites?
    1. Elevated levels of aldosterone
    2. Hypertension
    3. Low levels of albumin
    4. Elevated levels of angiotension I

    Answer: d

  5. Which of the following drugs is a histamine blocker and reduces levels of gastric acid?
    1. Omeprazole (Prilosec)
    2. Metoclopramide (Reglan)
    3. Cimetidine (Tagamet)
    4. Magnesium Hydroxide (Maalox)

    Answer: c

  6. Which of the following drugs is an antacid?
    1. Omeprazole (Prilosec)
    2. Metoclopramide (Reglan)
    3. Cimetidine (Tagamet)
    4. Magnesium Hydroxide (Maalox)

    Answer: d

  7. Which of the following drugs is a dopamine antagonist?
    1. Omeprazole (Prilosec)
    2. Metoclopramide (Reglan)
    3. Cimetidine (Tagamet)
    4. Magnesium Hydroxide (Maalox)

    Answer: b

  8. Another name for the Whipple procedure is a ________.
    1. Cholangiopancreatography
    2. Pancreatoduodenectomy
    3. Cholangiogram
    4. Cholecystogram

    Answer: b

  9. Which of the following microorganisms has been linked to Parotitis?
    1. Staphylococcus aureus
    2. Schistosoma
    3. Wucheria bancrofti
    4. Trypanosoma cruzi

    Answer: a

  10. What type of cell releases somatostatin?
    1. b cells
    2. a cells
    3. plasma cells
    4. D cells

    Answer: d

Developed by: