Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 16 of 135)

Download PDF of This Page (Size: 116K)

  1. Which of the following passageways contain the maxillary nerve and blood vessels?

    1. Stylomastoid foramin

    2. Inferior orbital fissure

    3. Foramen ovale

    4. Carotid canal

    Answer: b

  2. Which of the following passageways contain the facial nerve and blood vessels?

    1. Stylomastoid foramin

    2. Inferior orbital fissure

    3. Foramen ovale

    4. Carotid canal

    Answer: a

  3. Which of the following passageways contain the internal carotid artery?

    1. Foramen rotundum

    2. Condylar canal

    3. Foramen ovale

    4. Carotid canal

    Answer: d

  4. Which of the following is the most common site of disc herniation?

    1. C6 − 7

    2. T12 − L1

    3. L4 − 5

    4. L5 − S1

    Answer: d

  5. Which of the following ligaments is not found in the knee?

    1. Patellar ligament

    2. Oblique popliteal ligament

    3. Arcuate popliteal ligament

    4. Deltoid ligament

    Answer: d

  6. Which of the following nerves innervates the teres minor muscle?

    1. Subscapular nerve

    2. Suprascapular nerve

    3. Axillary nerve

    4. Pectoral nerve

    Answer: c

  7. Which of the following nerves innervates the pronator teres muscle?

    1. Radial

    2. Median

    3. Musculocutaneous

    4. Ulnar

    Answer: b

  8. Which of the following supplies the muscles of the perineum?

    1. Pudendal nerve

    2. Sciatic nerve

    3. Femoral nerve

    4. Tibial nerve

    Answer: a

  9. Which of the following eye muscles rotates the eye downward and away from midline?

    1. Inferior oblique

    2. Superior oblique

    3. Inferior rectus

    4. Superior rectus

    Answer: b

  10. Which of the following eye muscles rotates the eye upward and toward midline?

    1. Inferior oblique

    2. Superior oblique

    3. Inferior rectus

    4. Superior rectus

    Answer: d