Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice_Test 20 of 135)

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Which of the following is not considered a central location of lymph nodes?
    1. Cervical
    2. Axillary
    3. Inguinal
    4. Tibial

    Answer: d

  2. Lymphocytes that reach the thymus become ________.
    1. T-cells
    2. B-cells
    3. Plasma cells
    4. Beta cells

    Answer: a

  3. Lymphocytes that do not reach the thymus become ________.
    1. T-cells
    2. B-cells
    3. Plasma cells
    4. Beta cells

    Answer: b

  4. Which of the following is associated with a B cell deficiency?
    1. Job՚s syndrome
    2. Chronic granulomatous disease
    3. Bruton՚s agammaglobulinemia
    4. Wiskott-Aldrich syndrome

    Answer: c

  5. Which of the following is the autoantibody for systemic lupus?
    1. Anti-microsomal
    2. Antinuclear antibodies
    3. Anti-gliadin
    4. Anti-histone

    Answer: b

  6. The TB skin test is an example of ________.
    1. Delayed hypersensitivity
    2. Serum sickness
    3. Cytotoxic reaction
    4. Arthus reaction

    Answer: a

  7. Which of the following types of cytokines is secreted by macrophages?
    1. IL-1
    2. IL-2
    3. IL-3
    4. IL-4

    Answer: a

  8. Which of the following types of immunoglobulins binds complement?
    1. IgA
    2. IgD
    3. IgE
    4. IgG

    Answer: d

  9. Which of the following is a key component of cytotoxic T cells?
    1. CD2
    2. CD4
    3. CD8
    4. CD10

    Answer: c

  10. Which of the following is not a primary target group of T cells?
    1. Viruses
    2. Toxins
    3. Fungi
    4. TB

    Answer: b

Developed by: