Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice_Test 22 of 135)

Glide to success with Doorsteptutor material for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. The Tsetse fly is a transmission factor for which of the following organisms?
    1. Trichomonas vaginalis
    2. Trypanosoma gambiense
    3. Entamoeba histolytica
    4. Toxoplasma

    Answer: b

  2. The Ixodes tick is a transmission factor for which of the following organisms?
    1. Trichomonas vaginalis
    2. Leishmania donovani
    3. Babesia
    4. Giardia lamblia

    Answer: c

  3. Chagas ′ disease is commonly treated with Nifurtimox and is linked to the ________ microorganism.
    1. Naegleria
    2. Schistosoma
    3. Wucheria bancrofti
    4. Trypanosoma cruzi

    Answer: d

  4. Which of the following is not fungal related?
    1. Cryptococcus neoformans
    2. Candida albicans
    3. Tinea nigra
    4. Chlamydiae

    Answer: d

  5. Which of the following is not a DNA virus?
    1. Adenovirus
    2. Calicivirus
    3. Papovirus
    4. Poxvirus

    Answer: b

  6. Which of the following is not a RNA virus?
    1. Reovirus
    2. Orthomyxovirus
    3. Deltavirus
    4. Herpesvirus

    Answer: d

  7. Which of the following viruses is not a double strand linear DNA virus?
    1. Poxvirus
    2. Papovavirus
    3. Adenovirus
    4. Herpesvirus

    Answer: b

  8. Which of the following viruses is not a single strand linear RNA virus?
    1. Togavirus
    2. Retrovirus
    3. Bunyavirus
    4. Picornavirus

    Answer: c

  9. The Tzanck test is not used on which of the following viruses?
    1. VZV
    2. HSV-2
    3. HHV-8
    4. HSV-1

    Answer: c

  10. Which of the following microorganisms has not been linked to UTI՚s?
    1. E. Coli
    2. Pseudomonas
    3. Klebsiella
    4. Haemophilus

    Answer: d

Developed by: