Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 28 of 135)

  1. Which of the following is not directly related with Hasimoto's thyroiditis?

    1. Hypothyroidism

    2. Slow onset

    3. Neuropathy

    4. Autoimmune disease

    Answer: c

  2. Which of the following is not a causative agent with syndrome of inappropriate antidiuretic hormone secretion?

    1. Pulmonary disorders

    2. TBI

    3. Drug induced

    4. HIV

    Answer: d

  3. Which of the following is not a type of embolus?

    1. Air

    2. Bacteria

    3. Tumor

    4. Viral

    Answer: d

  4. Which of the following is not directly related with Buerger's disease?

    1. Claudication

    2. Thromboangitis obliterans

    3. Night sweats

    4. Poor tolerance of cold

    Answer: c

  5. Which of the following is not directly related with Kawasaki disease?

    1. Lymphadenitis

    2. Fever

    3. Arthritis

    4. Conjunctiva

    Answer: c

  6. Which of the following is not directly related with Pericarditis?

    1. Conjunctiva

    2. SLE

    3. Uremia

    4. Rheumatic fever

    Answer: a

  7. Which of the following is not directly related with pheochromocytoma?

    1. Pallor

    2. Perspiration

    3. Decreased blood pressure

    4. Headaches

    Answer: c

  8. Which of the following is not directly related with Sarcoidosis?

    1. Interstitial fibrosis

    2. Elevated levels of ACE

    3. RA

    4. Obstructive lung disease

    Answer: d

  9. Which of the following is not a risk factor for hypertension?

    1. Genetics

    2. Obesity

    3. Youth

    4. Smoking

    Answer: c

  10. Which of the following is not a characteristic of MS?

    1. Nystagmus

    2. Elevated IgE levels

    3. Optic neuritis

    4. Tremors

    Answer: b