Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 30 of 135)

  1. Which of the following are not treated with Barbiturates?

    1. Seizures

    2. Hypotension

    3. Insomnia

    4. Anxiety

    Answer: b

  2. Which of the following are not treated with opoid analgesics like (dextromethorphan and methadone)?

    1. Pulmonary Edema

    2. Cough suppression

    3. Sedation

    4. Pain

    Answer: c

  3. Which of the following are not treated with Hydrochlorothiazide?

    1. CHF

    2. HTN

    3. Nephritis

    4. Hypercalciuria

    Answer: c

  4. Which of the following are not treated with Nifedipine?

    1. Angina

    2. Arrhythmias

    3. Htn

    4. Fluid retention

    Answer: d

  5. Which of the following are not treated with Methotrexate?

    1. Sarcomas

    2. Leukemias

    3. Ectopic pregnancy

    4. Rheumatic fever

    Answer: d

  6. Which of the following are not treated with Prednisone?

    1. Cushing's disease

    2. Testicular cancer

    3. Lympthomas

    4. Chronic leukemias

    Answer: b

  7. Which of the following are not treated with Dexamethasone?

    1. Inflammation

    2. Asthma

    3. Addison's disease

    4. Wilson's disease

    Answer: d

  8. Which of the following are not treated with Lansoprazole?

    1. Zollinger-Ellison syndrome

    2. Gastritis

    3. Hypertension

    4. Reflux

    Answer: c

  9. Which of the following is the antidote for the toxin Heparin?

    1. Protamine

    2. Methylene blue

    3. N-acetylcysteine

    4. Glucagon

    Answer: a

  10. Which of the following is the antidote for the toxin Copper?

    1. Glucagon

    2. Aminocaproic acid

    3. Atropine

    4. Penicillamine

    Answer: d