Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice_Test 37 of 135)

Get top class preparation for competitive exams right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Which of the following conditions correlate with the following information: High pH High HCO3 High BE Neutral pCO2
    1. Respiratory alkalosis
    2. Respiratory acidosis
    3. Metabolic acidosis
    4. Metabolic alkalosis

    Answer: d

  2. Which of the following conditions correlate with the following information: High pH Neutral HCO3 Neutral BE Low pCO2
    1. Respiratory alkalosis
    2. Respiratory acidosis
    3. Metabolic acidosis
    4. Metabolic alkalosis

    Answer: a

  3. Which of the following conditions correlate with the following information: Low pH Low HCO3 Low BE Neutral pCO2
    1. Respiratory alkalosis
    2. Respiratory acidosis
    3. Metabolic acidosis
    4. Metabolic alkalosis

    Answer: c

  4. Which of the following information corresponds with a negative TB test?
    1. 0 − 4 mm induration at 48 hours
    2. 0 − 5 mm induration at 48 hours
    3. 0 − 6 mm induration at 48 hours
    4. 0 − 7 mm induration at 48 hours

    Answer: a

  5. Which of the following is the most common type of lung cancer?
    1. Large cell
    2. Adenocarcinoma
    3. Oat cell
    4. Squamous cell

    Answer: d

  6. What cell type secrets surfactant?
    1. Plasma cell
    2. Type I alveolar cell
    3. Type II alveolar cell
    4. Type III alveolar cell

    Answer: c

  7. Which of the following pulmonary term correlates with the definition: Noted obstruction of the trachea or larynx.
    1. Rhonchi
    2. Stridor
    3. Wheezes
    4. Vesicular

    Answer: b

  8. Normal values for pCO2 are considered:
    1. 20 − 40 mm Hg
    2. 25 − 30 mm Hg
    3. 30 − 40 mm Hg
    4. 35 − 45 mm Hg

    Answer: d

  9. Normal values for HCO3 are considered:
    1. 15 − 30 mEq/L
    2. 20 − 35 mEq/L
    3. 22 − 26 mEq/L
    4. 24 − 29 mEq/L

    Answer: c

  10. Pneumoncystis carinii infections are commonly treated with which of the following medications?
    1. Pentamidine
    2. Allopurinol
    3. Iorazepam
    4. Chlorpropamide

    Answer: a

Developed by: