Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice_Test 38 of 135)

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Which of the following is not generally caused by COPD?
    1. Pneumonia
    2. Right sided heart failure
    3. Headaches
    4. Cor pulmonale

    Answer: c

  2. Which of the following is not considered a COPD related disease?
    1. Bronchiectasis
    2. Bronchial asthma
    3. Bronchitis
    4. Bronchial hypotension

    Answer: d

  3. Which of the following pulmonary term correlates with the definition: Bronchospasm of the bronchial walls?
    1. Wheezes
    2. Rhonchi
    3. Stridor
    4. Pleural Rub

    Answer: a

  4. Which of the following is considered an expectorant?
    1. Acetylcysteine
    2. Guaifenesin
    3. Theophylline
    4. Epinephrine HCL

    Answer: b

  5. Which of the following is considered a bronchodilator?
    1. Acetylcysteine
    2. Guaifenesin
    3. Theophylline
    4. Epinephrine HCL

    Answer: d

  6. Which of the following is considered a xanthine?
    1. Acetylcysteine
    2. Guaifenesin
    3. Theophylline
    4. Epinephrine HCL

    Answer: c

  7. Which of the following is considered a mucolytic?
    1. Acetylcysteine
    2. Guaifenesin
    3. Theophylline
    4. Epinephrine HCL

    Answer: a

  8. Which of the following matches the definition: The volume of air that can be inhaled following exhalation of tidal volume?
    1. Expiratory reserve volume
    2. Inspiratory capacity
    3. Inspiratory reserve volume
    4. Vital capacity

    Answer: b

  9. Which of the following matches the definition: The maximum volume of air that can be exhaled after taking the deepest breath possible?
    1. Expiratory reserve volume
    2. Inspiratory capacity
    3. Inspiratory reserve volume
    4. Vital capacity

    Answer: d

  10. The respiratory center is located in the ________ and ________.
    1. Midbrain and pons
    2. Pons and Medulla oblongata
    3. Midbrain and Medulla oblongata
    4. Pons and Hypothalamus

    Answer: b

Developed by: