Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice_Test 8 of 135)

Doorsteptutor material for IAS is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. Which of the following syndromes corresponds to: Maternal genetic phenotype syndrome?
    1. Brown-Sequard syndrome
    2. Thoracic outlet syndrome
    3. Angelman՚s syndrome
    4. Goodpasture՚s syndrome

    Answer: c

  2. Which of the following syndromes corresponds to: Abnormal development of the 3rd and 4th (Pharyngeal pouches) ?
    1. Acute coronary syndrome
    2. ARDS
    3. Budd-Chiari syndrome
    4. DiGeorge՚s syndrome

    Answer: d

  3. Which of the following syndromes corresponds to: Leads to an increased risk of stroke?
    1. Acute coronary syndrome
    2. ARDS
    3. Budd-Chiari syndrome
    4. DiGeorge՚s syndrome

    Answer: a

  4. Which of the following syndromes corresponds to: Abdominal pain, ascites, and hepatic vein occulsions?
    1. Acute coronary syndrome
    2. ARDS
    3. Budd-Chiari syndrome
    4. DiGeorge՚s syndrome

    Answer: c

  5. Which of the following syndromes corresponds to: Increased pulmonary permeability and fluid entering the lung space?
    1. Acute coronary syndrome
    2. ARDS
    3. Budd-Chiari syndrome
    4. DiGeorge՚s syndrome

    Answer: b

  6. Which of the following syndromes corresponds to: Can be caused by high doses of Tetracyclines?
    1. Dubin-Johnson syndrome
    2. Fanconi՚s syndrome
    3. Edward՚s syndrome
    4. Cri-du-chat syndrome

    Answer: b

  7. Which of the following syndromes corresponds to: Caused by poor liver excretion?
    1. Dubin-Johnson syndrome
    2. Fanconi՚s syndrome
    3. Edward՚s syndrome
    4. Cri-du-chat syndrome

    Answer: a

  8. Which of the following syndromes corresponds to: Chromosomal deficit of #5?
    1. Dubin-Johnson syndrome
    2. Fanconi՚s syndrome
    3. Edward՚s syndrome
    4. Cri-du-chat syndrome

    Answer: d

  9. Which of the following syndromes corresponds to: Chromosomal deficit of #18?
    1. Dubin-Johnson syndrome
    2. Fanconi՚s syndrome
    3. Edward՚s syndrome
    4. Cri-du-chat syndrome

    Answer: c

  10. Which of the following syndromes corresponds to: Chromosomal deficit of #13?
    1. Dubin-Johnson syndrome
    2. Patau՚s syndrome
    3. Edward՚s syndrome
    4. Down syndrome

    Answer: b

Developed by: