Competitive Exams: Numerical Aptitude Questions (Practice_Test 8 of 12)

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. A is twice as good a workman as B and together they finish a piece of work in 14 days. The number of days taken by A alone to finish the work, is
    1. 11
    2. 21
    3. 28
    4. 42
    5. 50

    Answer: b

  2. A and B can do a work in 10 days. B and C in 12 days while C and A in 15 days. How long would they take if all the three work together?
    1. 5days
    2. 4 days
    3. 7 days
    4. 8 days
    5. 10 days

    Answer: d

  3. A is twice as fast as B and B is thrice as fast as C is. The journey covered by C in 54 minutes will be covered by B in
    1. 18 min
    2. 27 min
    3. 38 min
    4. 9 min
    5. 10 min

    Answer: a

  4. In how many seconds a cyclist will pass a distance of 100 metres at the speed of 10 km/hr.
    1. 25 sec
    2. 36 sec
    3. 40 sec
    4. 42 sec
    5. 50 sec

    Answer: b

  5. At 3.40, the hour hand and the minute hand of a clock form an angle of
    1. 120o
    2. 125o
    3. 130o
    4. 135o
    5. 140o

    Answer: c

  6. How many times are the hands of a clock at right angles in a day?
    1. 22
    2. 24
    3. 44
    4. 48
    5. 50

    Answer: c

  7. Today is Tuesday. After 62 days it will be
    1. Wednesday
    2. Monday
    3. Thursday
    4. Sunday
    5. Tuesday

    Answer: b

  8. The day on March of 5 of a year is the same day on what date of the same year?
    1. 5th August
    2. 5th October
    3. 5 November
    4. 5 December
    5. None of these

    Answer: c

  9. A garden is 70 m long and 30 m wide. It is surrounded by a footpath 5 m wide outside. What is the area of the path?
    1. 2200 m2
    2. 1100 m2
    3. 550 m2
    4. 625 m2
    5. 700 m2

    Answer: b

  10. If the volume of a sphere is divided by its surface area, the result is 27 cm. The radius of the sphere is
    1. 81 cm
    2. 9 cm
    3. 54 cm
    4. 36 cm
    5. 40 cm

    Answer: a

Developed by: