Statistics MCQs – Basic Probability Part 10

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

181. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.3, p (0) = 0.15, p (2) = 0.45 and p (4) = 0.1. What is E (X) ?

a. 1.00

b. 0.70

c. 1.08

d. 1.20

e. 1.90

Answer: B

182. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.15, p (0) = 0.2, p (2) = 0.61 and p (4) = 0.04. What is E (X) ?

a. 1.00

b. 0.70

c. 1.08

d. 1.20

e. 1.90

Answer: C

183. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.2, p (0) = 0.15, p (2) = 0.5 and p (4) = 0.15. What is E (X) ?

a. 1.00

b. 0.70

c. 1.08

d. 1.20

e. 1.90

Answer: D

184. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.05, p (0) = 0.15, p (2) = 0.6 and p (4) = 0.2. What is E (X) ?

a. 1.00

b. 0.70

c. 1.08

d. 1.20

e. 1.90

Answer: E

185. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.2, p (0) = 0.15, p (2) = 0.6 and p (4) = 0.05. What is the standard deviation of X?

a. 1.73

b. 2.03

c. 1.59

d. 1.94

e. 1.48

Answer: A

186. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.3, p (0) = 0.15, p (2) = 0.45 and p (4) = 0.1. What is the standard deviation of X?

a. 1.73

b. 2.03

c. 1.59

d. 1.94

e. 1.48

Answer: B

187. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.15, p (0) = 0.2, p (2) = 0.61 and p (4) = 0.04. What is the standard deviation of X?

a. 1.73

b. 2.03

c. 1.59

d. 1.94

e. 1.48

Answer: C

188. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.2, p (0) = 0.15, p (2) = 0.5 and p (4) = 0.15. What is the standard deviation of X?

a. 1.73

b. 2.03

c. 1.59

d. 1.94

e. 1.48

Answer: D

189. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.05, p (0) = 0.15, p (2) = 0.6 and p (4) = 0.2. What is the standard deviation of X?

a. 1.73

b. 2.03

c. 1.59

d. 1.94

e. 1.48

Answer: E

190. If X and Y are random variables with E (X) = 5 and E (Y) = 8, then E (2X + 3Y) is:

a. 34

b. 39

c. 26

d. 36

e. 40

Answer: A

191. If X and Y are random variables with E (X) = 5 and E (Y) = 8, then E (3X + 3Y) is:

a. 34

b. 39

c. 26

d. 36

e. 40

Answer: B

192. If X and Y are random variables with E (X) = 5 and E (Y) = 8, then E (2X + 2Y) is:

a. 34

b. 39

c. 26

d. 36

e. 40

Answer: C

193. If X and Y are random variables with E (X) = 6 and E (Y) = 8, then E (2X + 3Y) is:

a. 34

b. 39

c. 26

d. 36

e. 40

Answer: D

194. If X and Y are random variables with E (X) = 5 and E (Y) = 10, then E (2X + 3Y) is:

a. 34

b. 39

c. 26

d. 36

e. 40

Answer: E

195. If X and Y are random variables with V (X) = 2 and V (Y) = 3, then V (2X and Y) is:

a. 11

b. 20.

c. 7

d. 16

e. 19

Answer: A

196. If X and Y are random variables with V (X) = 2 and V (Y) = 3, then V (2X and 2Y) is:

a. 11

b. 20.

c. 7

d. 16

e. 19

Answer: B

197. If X and Y are random variables with V (X) = 1 and V (Y) = 3, then V (2X and Y) is:

a. 11

b. 20.

c. 7

d. 16

e. 19

Answer: C

198. If X and Y are random variables with V (X) = 1 and V (Y) = 3, then V (2X and 2Y) is:

a. 11

b. 20.

c. 7

d. 16

e. 19

Answer: D

199. If X and Y are random variables with V (X) = 4 and V (Y) = 3, then V (2X and Y) is:

a. 11

b. 20.

c. 7

d. 16

e. 19

Answer: E

200. You are given the following probability distribution: p (-1) = 0.4, p (2) = 0.1, p (3) = 0.3 and p (7) = 0.2. What is E (5X + 2) ?

a. 12.5

b. 11.8

c. 14.5

d. 17.0

e. 12.3

Answer: A

Developed by: