Statistics MCQs – Basic probability Part

41. You are given the following: P(A and E) = 0.24, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.10 and P(Ā and Ē) = 0.34. What is P(E)?

a. 0.47

b. 0.48

c. 0.53

d. 0.56

e. 0.51

Answer: D

42. You are given the following: P(A and E) = 0.19, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.14 and P(Ā and Ē) = 0.35. What is P(E)?

a. 0.47

b. 0.48

c. 0.53

d. 0.56

e. 0.51

Answer: E

43. You are given the following: P(A and B) = 0.17, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.17 and P(Ā and Ē) = 0.34. What is P(Ā)?

a. 0.66

b. 0.65

c. 0.68

d. 0.63

e. 0.72

Answer: A

44. You are given the following: P(A and E) = 0.20, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.15 and P(Ā and Ē) = 0.33. What is P(Ā)?

a. 0.66

b. 0.65

c. 0.68

d. 0.63

e. 0.72

Answer: B

45. You are given the following: P(A and E) = 0.19, P(Ā and E) = 0.38, P(A and Ē) = 0.13 and P(Ā and Ē) = 0.30. What is P(Ā)?

a. 0.66

b. 0.65

c. 0.68

d. 0.63

e. 0.72

Answer: C

46. You are given the following: P(A and E) = 0.17, P(Ā and E) = 0.33, P(A and Ē) = 0.20 and P(Ā and Ē) = 0.3. What is P(Ā)?

a. 0.66

b. 0.65

c. 0.68

d. 0.63

e. 0.72

Answer: D

47. You are given the following: P(A and E) = 0.16, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.12 and P(Ā and Ē) = 0.40. What is P(Ā)?

a. 0.66

b. 0.65

c. 0.68

d. 0.63

e. 0.72

Answer: E

48. You are given the following: P(A and E) = 0.15, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.10 and P(Ā and Ē) = 0.43. What is P(Ā)?

a. 0.75

b. 0.73

c. 0.61

d. 0.66

e. 0.67

Answer: A

49. You are given the following: P(A and E) = 0.16, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.11 and P(Ā and Ē) = 0.41. What is P(Ā)?

a. 0.75

b. 0.73

c. 0.61

d. 0.66

e. 0.67

Answer: B

50. You are given the following: P(A and E) = 0.17, P(Ā and E) = 0.36, P(A and Ē) = 0.10 and P(Ā and Ē) = 0.37. What is P(Ā)?

a. 0.75

b. 0.73

c. 0.61

d. 0.66

e. 0.67

Answer: B

51. You are given the following: P(A and E) = 0.24, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.10 and P(Ā and Ē) = 0.34. What is P(Ā)?

a. 0.75

b. 0.73

c. 0.61

d. 0.66

e. 0.67

Answer: D

52. You are given the following: P(A and E) = 0.19, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.14 and P(Ā and Ē) = 0.35. What is P(Ā)?

a. 0.75

b. 0.73

c. 0.61

d. 0.66

e. 0.67

Answer: E

53. You are given the following: P(A and B) = 0.17, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.17 and P(Ā and Ē) = 0.34. What is P(Ē)?

a. 0.51

b. 0.48

c. 0.43

d. 0.50

e. 0.52

Answer: A

54. You are given the following: P(A and E) = 0.20, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.15 and P(Ā and Ē) = 0.33. What is P(Ē)?

a. 0.51

b. 0.48

c. 0.43

d. 0.50

e. 0.52

Answer: B

55. You are given the following: P(A and E) = 0.19, P(Ā and E) = 0.38, P(A and Ē) = 0.13 and P(Ā and Ē) = 0.30. What is P(Ē)?

a. 0.51

b. 0.48

c. 0.43

d. 0.50

e. 0.52

Answer: C

56. You are given the following: P(A and E) = 0.17, P(Ā and E) = 0.33, P(A and Ē) = 0.20 and P(Ā and Ē) = 0.3. What is P(Ē)?

a. 0.51

b. 0.48

c. 0.43

d. 0.50

e. 0.52

Answer: D

57. You are given the following: P(A and E) = 0.16, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.12 and P(Ā and Ē) = 0.40. What is P(Ē)?

a. 0.51

b. 0.48

c. 0.43

d. 0.50

e. 0.52

Answer: E

58. You are given the following: P(A and B) = 0.17, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.17 and P(Ā and Ē) = 0.34. What is P(A or E)?

a. 0.66

b. 0.67

c. 0.70

d. 0.75

e. 0.60

Answer: A

59. You are given the following: P(A and E) = 0.20, P(Ā and E) = 0.32, P(A and Ē) = 0.15 and P(Ā and Ē) = 0.33. What is P(A or E)?

a. 0.66

b. 0.67

c. 0.70

d. 0.75

e. 0.60

Answer: B

60. You are given the following: P(A and E) = 0.19, P(Ā and E) = 0.38, P(A and Ē) = 0.13 and P(Ā and Ē) = 0.30. What is P(A or E)?

a. 0.66

b. 0.67

c. 0.70

d. 0.75

e. 0.60

Answer: C