Statistics MCQs – Basic Probability Part 4

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

61. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (A or E) ?

a. 0.66

b. 0.67

c. 0.70

d. 0.75

e. 0.60

Answer: C

62. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (A or E) ?

a. 0.66

b. 0.67

c. 0.70

d. 0.75

e. 0.60

Answer: E

63. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P ( or E) ?

a. 0.83

b. 0.85

c. 0.87

d. 0.80

e. 0.88

Answer: A

64. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P ( or E) ?

a. 0.83

b. 0.85

c. 0.87

d. 0.80

e. 0.88

Answer: B

65. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P ( or E) ?

a. 0.83

b. 0.85

c. 0.87

d. 0.80

e. 0.88

Answer: C

66. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P ( or E) ?

a. 0.83

b. 0.85

c. 0.87

d. 0.80

e. 0.88

Answer: D

67. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P ( or E) ?

a. 0.83

b. 0.85

c. 0.87

d. 0.80

e. 0.88

Answer: E

68. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (A or ) ?

a. 0.68

b. 0.72

c. 0.62

d. 0.67

e. 0.61

Answer: A

69. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (A or ) ?

a. 0.68

b. 0.72

c. 0.62

d. 0.67

e. 0.61

Answer: A

70. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (A or ) ?

a. 0.68

b. 0.72

c. 0.62

d. 0.67

e. 0.61

Answer: C

71. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (A or ) ?

a. 0.68

b. 0.72

c. 0.62

d. 0.67

e. 0.61

Answer: D

72. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (A or ) ?

a. 0.68

b. 0.72

c. 0.62

d. 0.67

e. 0.61

Answer: A

73. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P ( or ) ?

a. 0.83

b. 0.80

c. 0.81

d. 0.89

e. 0.84

Answer: A

74. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P ( or ) ?

a. 0.83

b. 0.80

c. 0.81

d. 0.89

e. 0.84

Answer: B

75. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P ( or ) ?

a. 0.83

b. 0.80

c. 0.81

d. 0.89

e. 0.84

Answer: C

76. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P ( or ) ?

a. 0.83

b. 0.80

c. 0.81

d. 0.89

e. 0.84

Answer: A

77. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P ( or ) ?

a. 0.83

b. 0.80

c. 0.81

d. 0.89

e. 0.84

Answer: E

78. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (A|E) ?

a. 0.35

b. 0.38

c. 0.33

d. 0.34

e. 0.30

Answer: A

79. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (A|E) ?

a. 0.35

b. 0.38

c. 0.33

d. 0.34

e. 0.30

Answer: B

80. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (A|E) ?

a. 0.35

b. 0.38

c. 0.33

d. 0.34

e. 0.30

Answer: C

Developed by: