Statistics MCQs – Basic Probability Part 5

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

81. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (A|E) ?

a. 0.35

b. 0.38

c. 0.33

d. 0.34

e. 0.30

Answer: D

82. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (A|E) ?

a. 0.35

b. 0.38

c. 0.33

d. 0.34

e. 0.30

Answer: C

83. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (E|A) ?

a. 0.50

b. 0.57

c. 0.59

d. 0.46

e. 0.42

Answer: A

84. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (E|A) ?

a. 0.50

b. 0.57

c. 0.59

d. 0.46

e. 0.42

Answer: B

85. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (E|A) ?

a. 0.50

b. 0.57

c. 0.59

d. 0.46

e. 0.42

Answer: C

86. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (E|A) ?

a. 0.50

b. 0.57

c. 0.59

d. 0.46

e. 0.42

Answer: D

87. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (E|A) ?

a. 0.50

b. 0.57

c. 0.59

d. 0.46

e. 0.42

Answer: B

88. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (| ) ?

a. 0.67

b. 0.69

c. 0.70

d. 0.60

e. 0.77

Answer: A

89. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (| ) ?

a. 0.67

b. 0.69

c. 0.70

d. 0.60

e. 0.77

Answer: B

90. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (| ) ?

a. 0.67

b. 0.69

c. 0.70

d. 0.60

e. 0.77

Answer: C

91. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (| ) ?

a. 0.67

b. 0.69

c. 0.70

d. 0.60

e. 0.77

Answer: D

92. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (| ) ?

a. 0.67

b. 0.69

c. 0.70

d. 0.60

e. 0.77

Answer: E

93. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (| E) ?

a. 0.65

b. 0.62

c. 0.67

d. 0.66

e. 0.77

Answer: A

94. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (| E) ?

a. 0.65

b. 0.62

c. 0.67

d. 0.66

e. 0.77

Answer: B

95. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (| E) ?

a. 0.65

b. 0.62

c. 0.67

d. 0.66

e. 0.77

Answer: C

96. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (| E) ?

a. 0.65

b. 0.62

c. 0.67

d. 0.66

e. 0.77

Answer: D

97. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (| E) ?

a. 0.65

b. 0.62

c. 0.67

d. 0.66

e. 0.77

Answer: C

98. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (| A) ?

a. 0.50

b. 0.43

c. 0.41

d. 0.54

e. 0.48

Answer: A

99. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (| A) ?

a. 0.50

b. 0.43

c. 0.41

d. 0.54

e. 0.48

Answer: B

100. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (| A) ?

a. 0.50

b. 0.43

c. 0.41

d. 0.54

e. 0.48

Answer: C

Developed by: