Statistics MCQs – Basic probability Part 8

141. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 80%. Of the households surveyed, 50% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the residents of a household do not own two cars but do have an annual household income of over R150,000?

a. 0.12

b. 0.10

c. 0.24

d. 0.13

e. 0.06

Answer: B

142. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 60%. Of the households surveyed, 60% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the residents of a household do not own two cars but do have an annual household income of over R150,000?

a. 0.12

b. 0.10

c. 0.24

d. 0.13

e. 0.06

Answer: C

143. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 80%. Of the households surveyed, 65% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the residents of a household do not own two cars but do have an annual household income of over R150,000?

a. 0.12

b. 0.10

c. 0.24

d. 0.13

e. 0.06

Answer: D

144. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 90%. Of the households surveyed, 60% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the residents of a household do not own two cars but do have an annual household income of over R150,000?

a. 0.12

b. 0.10

c. 0.24

d. 0.13

e. 0.06

Answer: E

145. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 80%. Of the households surveyed, 60% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the annual household income is over R150,000 if the residents of a household own two cars?

a. 0.69

b. 0.57

c. 0.51

d. 0.74

e. 0.77

Answer: A

146. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 80%. Of the households surveyed, 50% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the annual household income is over R150,000 if the residents of a household own two cars?

a. 0.69

b. 0.57

c. 0.51

d. 0.74

e. 0.77

Answer: B

147. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 60%. Of the households surveyed, 60% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the annual household income is over R150,000 if the residents of a household own two cars?

a. 0.69

b. 0.57

c. 0.51

d. 0.74

e. 0.77

Answer: C

148. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 80%. Of the households surveyed, 65% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the annual household income is over R150,000 if the residents of a household own two cars?

a. 0.69

b. 0.57

c. 0.51

d. 0.74

e. 0.77

Answer: D

149. According to a recent survey of SA households, the probability that the residents of a household own two cars if their annual household income is over R150,000 is 90%. Of the households surveyed, 60% had incomes over R150,000 and 70% had two cars. What is the probability that the annual household income is over R150,000 if the residents of a household own two cars?

a. 0.69

b. 0.57

c. 0.51

d. 0.74

e. 0.77

Answer: E

150. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.2, p(3) = 0.15, p(5) = 0.6 and p(7) = 0.05. What is P(X > 2)?

a. 0.80

b. 0.70

c. 0.85

d. 0.90

e. 0.95

Answer: A

151. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.3, p(3) = 0.15, p(5) = 0.5 and p(7) = 0.05. What is P(X > 2)?

a. 0.80

b. 0.70

c. 0.85

d. 0.90

e. 0.95

Answer: B

152. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.15, p(3) = 0.2, p(5) = 0.6 and p(7) = 0.05. What is P(X > 2)?

a. 0.80

b. 0.70

c. 0.85

d. 0.90

e. 0.95

Answer: C

153. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.2, p(3) = 0.15, p(5) = 0.55 and p(7) = 0.1. What is P(X > 2)?

a. 0.80

b. 0.70

c. 0.85

d. 0.90

e. 0.95

Answer: A

154. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.05, p(3) = 0.3, p(5) = 0.6 and p(7) = 0.05. What is P(X > 2)?

a. 0.80

b. 0.70

c. 0.85

d. 0.90

e. 0.95

Answer: E

155. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.2, p(3) = 0.15, p(5) = 0.6 and p(7) = 0.05. What is P(X ≤ 3)?

a. 0.35

b. 0.45

c. 0.38

d. 0.42

e. 0.47

Answer: A

156. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.3, p(3) = 0.15, p(5) = 0.5 and p(7) = 0.05. What is P(X ≤ 3)?

a. 0.35

b. 0.45

c. 0.38

d. 0.42

e. 0.47

Answer: B

157. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.15, p(3) = 0.2, p(5) = 0.6 and p(7) = 0.05. What is P(X ≤ 3)?

a. 0.35

b. 0.45

c. 0.38

d. 0.42

e. 0.47

Answer: A

158. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.2, p(3) = 0.15, p(5) = 0.55 and p(7) = 0.1. What is P(X ≤ 3)?

a. 0.35

b. 0.45

c. 0.38

d. 0.42

e. 0.47

Answer: A

159. You are given the following probability distribution: p(1) = 0.05, p(3) = 0.3, p(5) = 0.6 and p(7) = 0.05. What is P(X ≤ 3)?

a. 0.35

b. 0.45

c. 0.38

d. 0.42

e. 0.47

Answer: A

160. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.2, p(0) = 0.15, p(2) = 0.6 and p(4) = 0.05. What is P(X > 2)?

a. 0.05

b. 0.10

c. 0.04

d. 0.15

e. 0.20

Answer: A