Statistics MCQs – Continuous Distributions Part 12

Glide to success with Doorsteptutor material for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

221. A statistical analysis of long-distance telephone calls indicates that the length of these calls is normally distributed with a mean of 240 seconds and a standard deviation of 40 seconds. What is the length of a particular call (in seconds) if only 5 % of calls are shorter?

a. 146.95

b. 157.85

c. 174.21

d. 333.05

e. 305.79

Answer: C

222. A statistical analysis of long-distance telephone calls indicates that the length of these calls is normally distributed with a mean of 240 seconds and a standard deviation of 40 seconds. What is the length of a particular call (in seconds) if only 1 % of calls are longer?

a. 146.95

b. 157.85

c. 174.21

d. 333.05

e. 305.79

Answer: D

223. A statistical analysis of long-distance telephone calls indicates that the length of these calls is normally distributed with a mean of 240 seconds and a standard deviation of 40 seconds. What is the length of a particular call (in seconds) if only 5 % of calls are longer?

a. 146.95

b. 157.85

c. 174.21

d. 333.05

e. 305.79

Answer: E

224. If X ~N (μ, 25) and p (X > 12) = 0.3446. What is the value of μ?

a. 10.00

b. 5.90

c. 1.80

d. 8.05

e. 4.65

Answer: A

225. If X ~N (μ, 25) and p (X > 12) = 0.1112. What is the value of μ?

a. 10.00

b. 5.90

c. 1.80

d. 8.05

e. 4.65

Answer: B

226. If X ~N (μ, 25) and p (X > 12) = 0.0207. What is the value of μ?

a. 10.00

b. 5.90

c. 1.80

d. 8.05

e. 4.65

Answer: C

227. If X ~N (μ, 25) and p (X > 12) = 0.2148. What is the value of μ?

a. 10.00

b. 5.90

c. 1.80

d. 8.05

e. 4.65

Answer: D

228. If X ~N (μ, 25) and p (X > 12) = 0.0708. What is the value of μ?

a. 10.00

b. 5.90

c. 1.80

d. 8.05

e. 4.65

Answer: E

Developed by: