Statistics MCQs –Continuous Distributions Part 9

161. The weights of newborn human babies are normally distributed with a mean of 3.2kg and a standard deviation of 1.1kg. What is the probability that a randomly selected newborn baby weighs less than 2.0kg?

a. 0.138

b. 0.428

c. 0.766

d. 0.262

e. 0.607

Answer: A

162. The weights of newborn human babies are normally distributed with a mean of 3.2kg and a standard deviation of 1.1kg. What is the probability that a randomly selected newborn baby weighs less than 3.0kg?

a. 0.138

b. 0.428

c. 0.766

d. 0.262

e. 0.607

Answer: B

163. The weights of newborn human babies are normally distributed with a mean of 3.2kg and a standard deviation of 1.1kg. What is the probability that a randomly selected newborn baby weighs less than 4.0kg?

a. 0.138

b. 0.428

c. 0.766

d. 0.262

e. 0.607

Answer: C

164. The weights of newborn human babies are normally distributed with a mean of 3.2kg and a standard deviation of 1.1kg. What is the probability that a randomly selected newborn baby weighs less than 2.5kg?

a. 0.138

b. 0.428

c. 0.766

d. 0.262

e. 0.607

Answer: D

165. The weights of newborn human babies are normally distributed with a mean of 3.2kg and a standard deviation of 1.1kg. What is the probability that a randomly selected newborn baby weighs less than 3.5kg?

a. 0.138

b. 0.428

c. 0.766

d. 0.262

e. 0.607

Answer: E

166. Monthly expenditure on their credit cards, by credit card holders from a certain bank, follows a normal distribution with a mean of R1,295.00 and a standard deviation of R750.00. What proportion of credit card holders spend more than R1,500.00 on their credit cards per month?

a. 0.487

b. 0.392

c. 0.500

d. 0.791

e. 0.608

Answer: B

167. Let z be a standard normal value that is unknown but identifiable by position and area. If the area to the right of z is 0.8413, then the value of z must be:

a. 1.00

b. -1.00

c. 0.00

d. 0.41

e. -0.41

Answer: B

168. Let z be a standard normal value that is unknown but identifiable by position and area. If the symmetrical area between negative z and positive z is 0.9544 then the value of z must be:

a. 2.00

b. 0.11

c. 2.50

d. 0.06

e. 2.20

Answer: A

169. If the area to the right of a positive value of z (z has a standard normal distribution) is 0.0869 then the value of z must be:

a. 0.22

b. -1.36

c. 1.36

d. 1.71

e. -1.71

Answer: C

170. If the area between 0 and a positive value of z (z has a standard normal distribution) is 0.4591 then the value of z is:

a. 1.74

b. -1.74

c. 0.18

d. -0.18

e. 1.84

Answer: A

171. If the area to the left of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.0793, what is the value of z?

a. -1.41

b. 1.41

c. -2.25

d. 2.25

e. -0.03

Answer: A

172. If the area to the left of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.0122, what is the value of z?

a. -1.41

b. 1.41

c. -2.25

d. 2.25

e. -0.03

Answer: C

173. If the area to the left of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.1867, what is the value of z?

a. -0.89

b. 0.89

c. -1.02

d. 1.02

e. -2.37

Answer: A

174. If the area to the left of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.1539, what is the value of z?

a. -0.89

b. 0.89

c. -1.02

d. 1.02

e. -2.37

Answer: C

175. If the area to the left of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.0089, what is the value of z?

a. -0.89

b. 0.89

c. -1.02

d. 1.02

e. -2.37

Answer: E

176. If the area to the right of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.0793, what is the value of z?

a. -1.41

b. 1.41

c. -2.25

d. 2.25

e. -0.03

Answer: B

177. If the area to the right of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.0122, what is the value of z?

a. -1.41

b. 1.41

c. -2.25

d. 2.25

e. -0.03

Answer: D

178. If the area to the right of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.1867, what is the value of z?

a. -0.89

b. 0.89

c. -1.02

d. 1.02

e. -2.37

Answer: B

179. If the area to the right of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.1539, what is the value of z?

a. -0.89

b. 0.89

c. -1.02

d. 1.02

e. -2.37

Answer: D

180. If the area to the right of a value of z (z has a standard normal distribution) is 0.0089, what is the value of z?

a. -0.89

b. 0.89

c. -1.02

d. 1.02

e. 2.37

Answer: E