Business Administration Paper – 2000 Solved MCQs APSET Set 2

Download PDF of This Page (Size: 100K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(10) MNCs are responsible for the majority of Foreign Direct Investment (FDIs) and have

a higher revenues than the national income of some of the countries they serve:

(a) Fully agreed

(b) Not agreed

(c) It is not possible

(d) None of these

Answer: (a)

(11) Earned but uncollected revenues, that are recording the adjusted process, recorded with a credit to the revenues and debit to the expense is called:

(a) Adjusted Trail balance

(b) Expenses

(c) Accrued revenues

(d) None of these

Answer: (c)

(12) Which one of the following is not a part/variable of the marketing Mix (4Ps):

(a) Product

(b) Price

(c) Place

(d) Person

(e) None of these

Answer: (d)

(13) The major steps in the accounting cycle are the following:

(a) The procedure used in worksheet

(b) Begin with Trail Balance

(c) Completed only once in business life

(d) None of the above

(e) All of these

Answer: (d)

(14) Which of the following items is not unique to the financial statements of merchandising Companies?

(a) Cost of good sold

(b) Gross profit

(c) Account receivable

(d) Net sales

(e) All of the above

(f) None

Answer: (c)

(15) The repairs made to keep a plant/asset in normal and good operating condition are called:

(a) Plant Management

(b) Operation Management

(c) Ordinary repairs

Answer: (c)

(16) A company that owns more than 50% shares of another company and controls that corporation is known as:

(a) Subsidizing

(b) Consolidated CO.

(c) None of these

Answer: (b)

(17) The process of individual growth in the full utilization of a person’s managerial capabilities is called management development:

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(18) Promotion is not a part of marketing:

(a) Agreed

(b) Not agreed

(c) None of these

Answer: (b)

(19) A way of analyzing leadership style where leaders are classified on a grid with TWO dimensions is called:

(a) Managerial grid

(b) Two way theory

(c) None

Answer: (a)

(20) Robert Owen is known as the Father of Modern Personnel Management:

(a) Yes

(b) No

(c) May be Taylor

Answer: (a)

Get top class preperation for NTSE right from your home- fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: