Business Administration Paper – 2002 Solved MCQs APSET Set 1

Download PDF of This Page (Size: 100K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

Q1. Which one of the following statement is correct?

(a) Decisions in public organizations emphasize political priorities, while decisions in business organizations are rational and apolitical.

(b) Public decisions makers, in contracts to their business counter parts are constrained by administrative procedure that limit managerial authority and autonomy.

(c) It is hard to get high performance out of government employees because, compared to their business counterparts they are logy, more security oriented and less motivated.

(d) None of the above is true.

Answer: (b)

Q2. Who has written the famous book “Principles of Scientific Management”?

(a) Eltca Mayo

(b) Henls Fayol

(c) Fredric Taylor

(d) Maw weber

(e) None of These

Answer: (c)

Q3. Which one of the following cannot be consider as an important dimension on which nation’s culture differ?

(a) Individualism Vs Collectivism

(b) Power Distance

(c) Uncertainty Avoidance

(d) Economic development

Answer: (d)

Q4. Market penetration pricing strategy can be pursued in price sensitive market?

(a) True

(b) False

Answer: (a)

Q5. A Product can have a combination of physical product and service

(a) True

(b) False

Answer: (a)

Q6. Vertical marketing System is integration of manufacturing and marketing activities

(a) True

(b) False

Answer: (a)

Q7. Distribution of free product samples is part of publicity

(a) True

(b) False

Answer: (a)

Q8. Which one of the following is not the part of marketing Mix?

(a) Advertising

(b) Personel Selling

(c) Publicity

(d) Sales promotion

(e) None of the above is the part of martikng mix

Answer: (e)

Q9. Which one of the following is not the part of product attributes?

(a) Quality

(b) Positioning

(c) Brand

(d) Packaging

(e) None of the above

Answer: (b)

Q10. Under the monopolistic combination, market consist of few sellers who are highly sensitive to each other’s pricing and marketing strategies

(a) True

(b) False

Answer: (b)

Q11: Which of the following statements is not part of theory 'X' assumptions?

(a) Decisions are made in participative manner

(b) Employees inherently dislike work

(c) Employees must be coerced to achieve goals

(d) Employees tend to avoid responsibilities

Answer: (a)

Get unlimited access to the best preparation resource for IEcoS - fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: